Kom godt i gang med Twitter – med god hjælp fra Elektronista og eksperter der bruger det selv
Jeg er jo ret glad for Twitter og bruger det en del. Jeg bruger det til at følge med i hvad der foregår på mit fagområde, men også til at finde ud af, hvad “vi” snakker om for tiden. Det er sjovt at følge en landskamp eller et melodigrandprix på Twitter – det er som et live kommentarspor til det der foregår på skærmen.
Derudover elsker jeg, at jeg kan bede Twitter om hjælp og så er der nogle af mine kloge followers som ved meget mere end mig – senest bad jeg om eksempler på “falske twitterprofiler” – det vil sige profiler som ikke er skrevet af den person, de giver sig ud for – og jeg fik mindst 20 gode svar med sjove falske profiler:
Men mange synes Twitter er svært at komme godt i gang med. Og nu har jeg så lige siddet og hørt Elektronistas radioprogram om Twitter. Her taler værten Christiane Vejlø med Christian Monggaard (filmkritiker på Information og aktiv på Twitter som @monggaard) og Susanna Rankenberg (Community manager og tekstforfatter og voice-over idédame @rankenberg på Twitter) om Twitter.
Det er en virkelig god introduktion til Twitter, med snak om hvordan Twitter vokser og hvordan det kan bruges af professionelle.
Monggaard (som er filmanmelder) har den pointe, at man faktisk kan følge store stjerner – som SELV skriver deres tweets og som svarer, hvis man spørger om noget. Hvis man er i tvivl om, om en profil er falsk eller skrives af “den rigtige” kan man holde øje med den blå cirkel med et check-tegn i – så har Twitter verificeret afsenderen som “den ægte”. Her er det Aston Kutchers profil – han var den første der nåede 1 mio followers/ følgere på Twitter – idag følges han af over 11 mio. fans:
Monggaard er inde på, at man kan bygge et professionelt netværk på Twitter og han fortæller, at det i stigende grad er via Twitter, han hører nyheder fra sit fagområde først – for eksempel om en filminstruktør der er død – og så kan han ringe til Information og fortælle dem, at der bliver brug for en nekrolog.
Susanna Rankenberg taler om, at hun syntes Twitter var svært i starten, hun mener det tog omkring 4 uger at blive afhængig :-). Christian Monggaard synes ikke det var helt så svært – bare sjovt at komme i gang og han var drevet af stor nysgerrighed.
De taler også om, hvordan man IKKE er irriterende på Twitter (lad være med at tweete billeder af dine børn i stride strømme – og spar på tweets om, at din kat har brækket sig) – og om Jonas Juhlers sjove ugentlige nyhedsbrev Twitologi (som opsamler ugens bedste tweets).
Christiane spørger om man skal følge alle, der følger én? Rankenberg lyder som om hun næsten synes man bør (Update, hun siger faktisk, at hun ikke kan overskue at følge flere end de +600 hun følger). Jeg er ikke helt klar over hvad Monggaard gør, men jeg følger ikke 3000 mennesker hvor gerne jeg end ville – jeg følger ca. 500 – jeg synes det er rigeligt – og jeg skifter lidt ud i hvem jeg følger).
Virksomheder nævnes også. DSB trækkes frem som skidt eksempel. De svarer nemlig ikke på henvendelser. (Det sjove er så, at de svarer udsendelsen – det er da meget sejt!) Skattefar (ja ja Skat er på Twitter) fremhæves som positive, fordi de svarer på spørgsmål og Københavns Politi, som også interviewes i programmet, fremhæves for at virke meget venlige under Distortion.
Kort sagt, det er en udsendelse som jeg helt sikkert synes, du skal høre, hvis du gerne vil i gang med det der Twitter …
Derudover har @Leoparddrengen lavet en Twitter-guide
Der findes også en Twitterbog på dansk – skrevet af Natasha Friis Saxberg
Og så kan du jo også bare spørge løs i kommentarfeltet her, hvis du ikke kan hitte rede i det – eller endnu bedre – spørg mig på Twitter, hvor jeg er @trinemaria – og god fornøjelse med at komme godt i gang.
Peter B. skriver
Hej, Trine-Maria! En god artikel, men jeg tror også at det er meget tidskrævende at udvikle en god Twitter profil, især i starten. Derudover er svært at få opmærksomheden fra de andre mennesker, hvis du ikke har enhver tilstedeværelse i sociale medier.
Jeg fulgte dig på Twitter 🙂
Trine-Maria skriver
Hej Peter! Jeg tror den bedste måde at få følgere på, er ved at følge nogen selv, læse hvad de skriver og byde ind med svar eller kommentarer til det de deler. På den måde lærer folk på Twitter dig at kende – og hvis du siger noget interessant følger de dig fremover. Men du har ret i, at det ikke kommer af sig selv – man skal arbejde for at blive “kendt” eller interessant – med mindre man i forvejen har en masse venner på Twitter og det er der jo ikke så mange der har, så længe Twitter er så småt i dk! Hvad er dit brugernavn på Twitter?
Peter B. skriver
Hej igen! Tak for dit svar 🙂 Mit brugernavn på Twitter er petbiv