Skal kunderne registrere sig på dit website? Lad dem bruge Facebook!
Vi vidste det jo godt – brugerne synes det er irriterende, at de skal oprette sig som brugere på vores websites og indtaste postnummer og skostørrelse for at få lov at efterlade en kommentar, melde sig til nyhedsbrevet osv.
Hele 75% siger i en ny undersøgelse at det kan få dem til at ændre adfærd (droppe at registrere sig og forlade siden) og 76% siger de har afgivet forkerte/ufuldstændige oplysninger i registreringer.
I rapporten kan man også se, at hvis brugeren vender tilbage til siden og ikke kan huske sit brugernavn/adgangskode, så er der 45% af dem, der forlader siden uden at bede om at få nulstillet deres adgangskode.
På den anden side mener 66% af deltagerne at “social registrering”, altså at de kan registrere sig ved at logge ind med en af deres sociale profiler for eksempel Facebook eller Twitter, er en fordel. Tilmed anses det for at være mere moderne at tilbyde registrering via Facebook/Twitter osv:
Undersøgelsen viser derudover, at de der foretrækker at logge ind med en social profil, er mere interessante som kunder. De deler oplysninger om brands i deres sociale netværk og 35% af dem indrømmer, at det er sandsynligt at de vil købe noget baseret på en anbefaling fra deres sociale netværk (mod 16% af de, der foretrækker traditionel registrering).
Kort fortalt mener undersøgelsen, at dokumentere at det både er lettere at få folk til at deltage med Facebook og Twitter registrering OG at den gruppe der gerne vil det samtidig er mere attraktiv som kunde på nettet.
Hent selv hele undersøgelsen her – og bemærk at man skal registrere sig for at få adgang til hele rapporten! (Oh the irony!) 🙂
Christoffer skriver
Haha – måske du selv skulle få reg. med Facebook på ;-).
Jeg selv er meget lidt for at registrere med min Facebook eller twitter profil, så meget interessant at se disse tal på det, og også meget overbevisende.
At jeg ikke vil bruge det er der 2 grunde til:
1. at jeg ikke ønsker for de fleste steder, at få så meget info om mig som Facebook eller twitter giver. – Min anonymitet, er ikke bare lidt, men meget væk.
2. at jeg ikke stoler på div steder nok til at give dem adgang, til for eksempel at kunne poste tweets som om de er mig. Og bare angsten for om de vil kunne gøre det, er nok til at jeg ikke ønsker det.
Peter skriver
Der er argumenter for og imod.
På den ene side er det fed funktionalitet, der gør nemt det at dele køb/oplevelser/information osv. med sine venner.
På den anden side tror jeg meget få vil være interesseret i at knytte sin Facebook eller anden profil sammen med en virksomhed, som de har meget lidt kendskab til. Får de alle mine oplysninger? Skriver de noget på min væg? Osv.
Trine-Maria skriver
Hej Christoffer og Peter – jeg er sådan set enig med jeres overvejelser – og brugerne burde sikkert også tænke mere over det 🙂
Det ændrer nok bare ikke på at folk gerne vil gøre det der er lettest og at masser af mennesker overhovedet ikke skænker det en tanke om Facebook ved noget om dem eller ej. Så hvis man vil gøre det let for sine brugere er det måske alligevel værd at overveje at lade dem registrere sig med FB – især fordi den gruppe af brugere som gerne logger ind med Facebook tilsyneladende også er den gruppe, der gerne følger råd fra andre i deres eget sociale netværk og som gerne deler informationer den anden vej?
Trine-Maria skriver
Når det er sagt kan det selvfølgelig godt være at tallene ville være helt anderledes herhjemme? Altså at vi som forbrugere er mere Facebook-skeptiske? Nogen der har tal der indikerer det?
Morten skriver
Sikkerheden omkring både FB og Twitter er alt for dårlig til, at webshops mm skal trække informationer derfra. Desuden er der mange, som slet ik har oplyst alle data.
At man så kan gøre det på blogs mm, se det er en helt anden og risikofri løsning, som dog har en stor negativ effekt. Hvordan behandler modtager informationerne, samt hvilke data får de adgang til?
Trine-Maria skriver
@Morten – som andre allerede har nævnt og som jeg også selv er inde på er det helt sikkert ikke problemfrit. Undersøgelsen handler da heller ikke om, om det er en god idé – den handler om, hvad brugerne foretrækker – og jeg er ikke sikker på de rationelt har siddet og overvejet sikkerhedsaspektet inden de har svaret. 🙂