Har du ideer til den offentlige sektor og de konservative? Så send en e-mail?
De Konservative inviterer nu alle til at komme med forslag til forbedringer af den offentlige sektor – under overskriften – frihed til dig.
Til formålet har de åbnet et website med en video, hvor Lene Espersen forklarer baggrunden og ideen – at regler og bureaukrati skal afskaffes og at de konservative vil have indspark og ideer fra alle:
Og websitet muliggør så, at man kan sende en besked (en e-mail!) til de konservative!
Man kan altså ikke:
1. Se de andres forslag – og lade sig inspirere
2. Undgå at indsende ideer som andre allerede har indsendt
3. Få en fornemmelse af, hvad formatet eller forventningen er
4. Mene at nogle af de andres forslag er gode eller dårlige
5. Være med i en debat der kvalificerer nogle af ideerne
Hos DR kan man så ugen efter læse at der er kommet 40 e-mails og at de konservative nu vil lave en kampagne for at gøre opmærksom på hjemmesiden (reelt vil de altså bruge penge på en kampagne der fortælle, at man kan sende dem en besked via et website?)
Ærlig talt er jeg forundret over, at et parti med et reelt ønske om at inddrage borgerne via et website kender så lidt til best practice for anvendelse af nettet i 2009?
Kender de mon ikke til initiativer som Skanderborg Kommunes Ideoffensiv.dk? Eller Arlas Forum? Eller Danske Banks website for kundernes meninger?
For så skulle man ærlig talt tro, at Det Konservative også kunne se at en åben meningsudveksling på nettet ville kunne skabe større interesse og langt mere inddragelse – end muligheden for at sende en e-mail?
Og især undrer det mig, fordi der andre steder på de konservatives site er langt større åbenhed?
Mads Kristensen skriver
Måske mener de konservative bare, at de selv har alle de bedste idéer, og dette kun er et træk for ikke at se helt så konservative (læs: gammeldags) ud? Eller også er de bare først nået til e-mail i nettets udvikling nu? (de er jo konservative…) 🙂
Rasmus skriver
Indsæt syrlig kommentar om partier der samarbejder med DF og disses intelligensniveau.
Lars Bachmann skriver
Så lige dit Tweet om dette, og hvor er det dog “gammeldags” tænkt. Det ville have fungeret for 10 år siden, men der er sgu ikke meget web 2.0 over det.
De må de kunne gøre bedre 😉
Jens Lund skriver
Det handler vel i høj grad om målgruppen de prøver at få i tale? Og jeg må sige, at det er godt de ikke har lagt sig op af http://www.ideoffensiv.dk/. Mage til rodet og forvirrende webside har jeg ikke set i lang tid. Der er så mange elementer på siden, der skriger på min opmærksomhed, at jeg slet ikke har en idé om, hvor jeg skal starte og slutte. It-analfabeter (ca. 40% af den danske befolkning) vil være fuldstændig lost på sådan en side, og det er da et demokratisk problem?
Hvis man ønsker at få så mange i spektret i tale, er det vil ikke hensigtsmæssigt at benytte innovators og early adopters kommunikationskanaler? Man kunne selvfølgelig gøre brug af flere forskellige kanaler, end blot email, men det er vel et spørgsmål om resourcer, og med mail rammer man næsten alle. Spørgsmålet er så, om der er nogle, der holder sig tilbage fordi de ikke kan twitte eller facebooke deres kommentar?
Trine-Maria skriver
@Mads – jeg synes egentlig ikke de ellers har været specielt konservative når det gælder teknologi – så nej jeg tror ikke det er hele forklaringen! 🙂
@Rasmus – synes måske ikke det er særlig konstruktivt at blande DF ind i sagen? Er temmelig overbevist om at de Konservatives website laves helt uden hjælp fra støttepartiet!
@Lars – Enig – min pointe er at hvis de vil lave en kampagne om at de involverer brugerne og skaber deltagelse, så mener jeg de må bruge redskaber som er bedre egnet.
@Jens – Mht det demokratiske underskud, synes jeg, det er helt oplagt at man ikke kan erstatte fysiske møder med borgere/vælgere/medlemmer med aktiviteter på nettet – og det er der vel heller ikke nogen der foreslår?
Jeg synes derudover du overser, at selv om man kan finde ud af at sende en e-mail/besked, så er der stadig temmelig langt til, at man faktisk gør det?
Erfaringen med at få folk til at dele deres ideer viser, at det er lettere at få folk involveret, når de kan se andres ideer (man kan se hvad forventningerne er og blive inspireret) – og selv om du synes Skanderborgs Ideoffensiv er rodet, så er det erfaringen, at der kommer mange ideer fra borgerne til kommunen ad den vej.
Du kan også checke Dells ideastorm ud på http://www.ideastorm.com/ – måske det er mindre forvirrende som eksempel?
Rosenstand skriver
Her er det vist passende at hviske: “Generation telefax” 🙂
De burde få nogen til at hjælpe sig. Bare lidt.
Daniel Bæk skriver
Det er jo tydeligt at der er et par udfordringer 🙂 Hvis de havde satset hårdt på dette initiativ havde det potentielt medført et logistisk problem qua deres brug af e-mail. Hvad ville de gøre med de tusinder af forslag de modtog? At de ikke har tænkt et form for kategorisering og prioritering af andre brugere ind fra starten viser bare at det ikke er helt gennemført (med mindre der selvfølgelig er dette i backenden hvor eksempelvis de konservative medlemmer kan stemme på forslagene…) Men så er det jo heldigt at de kun har fået et begrænset antal bidrag 🙂
ask josephsen skriver
Hmmm … Omvendt kan det være de er nervøse for at det bliver en success, tænk hvis der kom en masse gode ideer, så var de jo næsten nød til at tage fat i dem og gøre noget ved det!! :o)
Martin Hegelund skriver
Det er vel hvad man kunne forvente fra den kant… 😉
Og Trine-Maria, se lige at få fjernet de over 3.000 skjulte links du har på siden!
Rasmus skriver
@Trine-Maria – synes ikke det er særlig konstruktivt at påpege manglende konstruktivitet i min kommentar? De Konservatives website skal, som du siger, nok klare sig uden “støttepartiet”. Synd man ikke kan sige det samme om resten af de Konservative.
Rasmus skriver
… lige for at slå det fast, jeg driller altså bare. Dril er i sin natur ikke konstruktivt.
Trine-Maria skriver
@ask – jeg tror egentlig ikke de har grimme skjulte motiver – er ret sikker på at de faktisk gerne vil engagere nogle brugere 🙂
@Martin – har ikke bestilt andet end at fjerne hemmelige links i den sidste uges tid – burde være rettet mere permanent nu – håber jeg! 🙂
@Rasmus – undskyld – det var ikke for at være ukonstruktiv 🙂 Det var nok bare for at slippe for hele den politiserende del af debatten – jeg er jo i den her sammenhæng uinteresseret i de politiske budskaber – jeg forsøger at fokusere på mulighederne på nettet – og det potentiale som jeg mener alle de politiske partier har gode muligheder for at forløse!
Trine-Maria skriver
@Rasmus – og man må selvfølgelig gerne drille lidt – det synes jeg da lige vi skal slå helt fast! 🙂
David Aurvig skriver
Synes nu nok Konservative virker som om, de reelt er villige til at lade sig inspirere. Fx er kampagnen i sig selv en idémæssig copy/paste af en ældre radikal kampagne jf. http://www.aarhus.dk/default.asp?Id=251&AjrDcmntId=9212.
Bjarke Svendsen skriver
Glimrende indlæg. Som du skriver, er det sært, at de ikke har forstået det.
Arbeiderpartiet i Norge har til gengæld lavet en glimrende side, der gør det nemt at deltage i debatten, og som de konservatime godt kunne lære lidt af:
http://viktigfordeg.no/