Alt for Damerne som faglitteratur?
I nr. 34 (som er på gaden i morgen) er der “Indblik” om, at blogging giver dig indflydelse og kan bruges i virksomheder.
UPDATE 27.09.2007: Billederne har jeg fjernet – fotografen har ringet og ment, at jeg overtræder ophavsretten ved at vise et foto af et billede af mig selv i et blad (sic!). Næste gang jeg stiller op til et dameblad betinger jeg mig, at jeg må blogge et billede af artiklen 🙂
I artiklen er der blog-erfaringer fra Maja Møller fra Arla, Anette Kokholm fra Kanal 4 og Henriette Sølvtoft fra DI.
Derudover deltager jeg med nogle betragtninger om, at jeg er sikker på at mange virksomheder kan få god gavn af at lade medarbejderne bruge blogs til at styrke deres faglige netværk og få bedre dialog med kunderne… (hm – jeg må vist snart forny mig 🙂
Så der var ugens gode undskyldning for at købe et dameblad – nu mangler vi bare en god undskyldning for den pose slik, der skal spises, mens man læser det? 🙂
Stefan Bøgh-Andersen skriver
Sejt – god undskyldning for at købe et dameblad!
Nadja skriver
Fantastisk. Som multimedieforbruger og erklæret sladderblads- og skod-tv elsker behøver jeg ikke som sådan en undskyldning for at købe et dameblad. Men det er jo altid et godt argument for HVILKET dameblad, der skal stå på denne uges indkøbsliste 🙂
Emilie K. Henriksen skriver
Det er da skønt, at dameblade (hedder det det?) også tager nogle andre emner op end skilsmisse, kønsrettigheder, sladder og skønhed. Nu læser jeg hverken dameblade eller ungdomsmagasiner og har heller ikke en intention om at gøre det i fremtiden, selv om det lyder lovende!)
Men emnet er relevant. Og i den sammenhæng vil jeg bare gerne spørge: Hvordan er blog relevante for små eller mellemstore virksomheder (særligt små)? Hvad får medarbejderne ud af at blogge om et givent emne. Først og fremmest må det nævnes, at de små virksomheder har en tendens til at holde møder hver uge, hvor alle medarbejdere er til stede, og hvor ordet er frit. Derfor har jeg svært ved at gennemskue, hvorfor bloggen skulle være betydelig for dem. Og skulle jeg være rigtig kynisk. ville jeg mene, at hvis man bloggede om hvad som helst, ville det stjæle medarbejdernes (igen i små virksomheder) tid, fordi de skulle forholde sig til en blog. En anden ting er, at man i små virksomheder jo ikke kan skrive hvad som helst på bloggen, fordi det hurtigt bliver evident, hvem der har skrevet hvad. Så kan man lige så godt få det afgjort/clearet i et åbent forum, hvis der skulle være et issue.
Og hvis folk stadig synes, at de går rundt med et irritationsmoment, siger de det garanteret til ledelsen (igen, det er små virksomheder, jeg taler om). hvis ikke, er medarbejderne sikkert informeret og kan give sparring i den enkelte situation.
Trine-Maria skriver
Hej Emilie – jeg tror du har ret i, at bloggen som internt redskab er uvæsentlig, hvis vi taler meget små virksomheder. Der hvor man mødes og taler sammen og ikke har hjemmearbejdspladser kan det meste sikkert klares bedre face-to-face.
Omvendt tror jeg at projekter – selv i små virksomheder – kan nyde godt af en blog, hvor man samler projektbeskrivelser, laver huskelister, deler links og overvejelser – og hvor processen bliver synlig for alle involverede? Og lettere at finde rundt i end via e-mails i indbakken?
Derudover er der jo bloggen som kommunikation, der vender udad – her synes jeg at bloggen har sin berettigelse, fordi den viser medarbejderne frem og gør det muligt for medarbejderne at bygge og vedligeholde relationer til kunder, potentielle kunder/ potentielle medarbejdere, samarbejdspartnere eller andre i netværket – og gode relationer kan man jo have god brug for i selv helt små virksomheder?
I min virksomhed, Social Square (hvor vi er 5 medarbejdere) bruger vi for eksempel bloggen som et sted, hvor vi fortæller historier fra vores egen verden. http://www.socialsquare.dk/blog/ – og ca. 1 gang om måneden bringer vi så udvalgte blogindlæg i vores nyhedsbrev, som vi sender ud til alle de interesserede der har meldt sig til via vores hjemmeside.