Hvad er en god blogger?
Lige nu skriver jeg et afsnit om, hvordan man finder ud af, hvem der skal blogge på virksomhedens weblogs? Så hvad mener du, der skal til, for at nogen er gode bloggere?
Jeg har med i mine overvejelser, at man selvfølgelig ikke skal forsøge at tvinge nogen.
Jeg har også med i overvejelserne at man skal overveje, om der allerede er bloggere ansat, som man kan få til at hjælpe i processen – eller som måske selv vil blogge i arbejdstiden? Ville I det? Nogle af jer der blogger, uden at det har noget med jeres arbejdsliv at gøre, der har nogle overvejelser om det?
Kristoffer Friis skriver
Samme spørgsmål stiller Berlingske Tidende i dag http://www.business.dk/nyhedsoversigt/artikel:aid=2004022 – de har bare ikke fået nogen svar.
http://indielaundry.blogspot.com – a scandinavian mp3blog
Lars K Jensen skriver
Hej Trine-Maria
I “Naked Conversations” nævner Scoble og Israel en lang række gode pointer på netop dette område. Jeg kan desværre ikke huske dem på stående fod, men de har gjort sig nogle gode tanker om, hvordan en virksomhed afgør, hvem der kan/skal blogge og ikke.
mvh Lars K Jensen
Trine-Maria skriver
Kristoffer – tak for tippet
Lars – jeg har læst Naked Conversations – og de fremhæver jo blandt andet, at den der skal blogge, skal være drevet af interessen for sit emne og holde sig til at blogge om ting, han eller hun ved noget om. Det tror jeg, er en god pointe – at selv om man i virksomheden har en marketingassistent, der er god til at skrive og selv om det ville være strategisk med en weblog om astrofysik – så duer det ikke at kombinere de 2 ting med mindre marketingassistenten virkelig brænder for astrofysik.
Naked Conversations er derudover en bog jeg kan anbefale – også fordi den har gode eksempler på virksomheder med weblogs. Deres blog er også et besøg værd:
http://redcouch.typepad.com/weblog/
Lotte Malmgren skriver
En god blogger?
For mig er det en, som først og fremmest har noget på hjerte og har en personlig stemme. En, som blogger regelmæssigt. Gerne kort.
En, som kan føre en samtale i bloggen og ikke blot tromler derudaf med sine egne synspunkter og ikke er interesseret i dialogen med sine læsere.
En, som gør sig bare en smule umage med at stave og sætte kommaer.
En, der er modig, robust og tålmodig. For det kræver lige lidt at finde ud af, hvordan det hele fungerer. Og det kræver tid at give sig selv. Og man skal turde det.
Og for mig er en god blogger endelig en, der ikke tager sig selv alt for alvorligt.
(Og så er det ellers bare at gå på jagt efter dem ude i virksomhederne. Eller deres chefer, der skal give dem tid og rum til at blogge. Og hvordan spotter man så lige cheferne, der tør og vil opmuntre til den slags?)
Kim Elmose skriver
Bloggeren skal kunne disponere over sit stof og vinkle sine historier, så læseren bliver præsenteret for det mest interessante først. Hvis en blogpost er ufokuseret og rodet i sin disposition, så klikker læseren videre – og kommer næppe tilbage.
Vinkling gør det også nemmere for bloggeren at skrive indlæg, der vækker til debat – fordi vinklingen er et destillat af det, som bloggeren har på hjertet. Det lokker nemmere læsere til.
Og så er det for mig at se også nødvendigt at vedkommende kan skrive – helst kort , koncist og med et levende sprog. Jeg taler ikke om et forfattergen, men blot forstå at formulere sig i et ligefremt sprog uden at gentage sine pointer igen og igen….og i hele skærmlængder. Det skal der være plads til – bare ikke hver gang.
Ellers er der fra min stol blot følgende at nævne:
– Den, der skal blogge, er nødt til at være et åbent menneske, der gerne vil i en samtale med sine læsere.
– En, som ikke kan lade være med at lægge sine præmisser og ideer frem og spørge ud til omverdenen : hva synes I – og så IKKE bliver mopset, såfremt der er kritik og karske ord, men derimod går ind i en samtale med åben pande og en høflig attitude. Bloggeren skal ikke tale som en, der sidder på en piedestal og befinder sig vel med at blive deroppe.
– Bloggeren skal også forstå at ville underbygge sine argumenter med at linke dybt til sin inspiration, kilder og kritikere.