23% af politikerne i Sverige bloggede sig gennem valgkampen
Det viser en undersøgelse, som svenske Jimmy Wilhelmsson fra Attach Information har lavet.
Undersøgelsen er ikke videnskabelig, men jeg synes deres metode giver mening:
Hur vi har gjort? Ja, vi har helt enkelt googlat personen och letat efter bloggen bland de tio första träffarna. Är den inte där anser vi inte att bloggen har bärkraft nog att sticka ut som kanal och vi orkar inte leta djupare än så. Det hade förmodligen inte en tänkbar väljare gjort heller. Meningen är inte att vår undersökning ska vara vetenskaplig, utan snarare grovt översiktlig bild att begrunda.
Spændende, hvordan billedet bliver, når vi på et tidspunkt skal have folketingsvalg herhjemme?
(Jeg læste om undersøgelsen hos den altid opdaterede Fredrik Wackå).
Jens Lund skriver
Mener Mogens Lykketoft har sagt, at et valg vindes mellem valgene, ikke i valgkampen.
Hvis han har ret i det, er det vel mere interessant hvor mange der bruger bloggen nu, ikke hvor mange der får oprettet en i valgkampen?
Trine-Maria skriver
Hej Jens – du har da helt ret i den ideelle verden, men jeg er alligevel ret overbevist om, at der sker meget mere nytænkning på partiernes hjemmesider i en valgkamp, end der gør mellem valgene.
Og måske er det også meget forståeligt, at det er valgene der udløser energien – det er jo der politikerne kan gøre sig håb om at få en anelse af vores opmærksomhed?
Hvornår har du sidst besøgt dit partis hjemmeside (altså hvis du har et parti – ellers bare det parti du sidst stemte på?)
Og hvis nogen fra partierne læser med – hvor stor er aktiviteten på hjemmesiden til hverdag sammenlignet med under en valgkamp? Og indgår blogs i planerne næste gang der er valg? Venstre brugte en blog på forsiden af deres site sidst kan jeg huske…
Lisbeth Klastrup lavede et forskningsprojekt og en blog om brugen af blogs under sidste folketingsvalg – og bloggen er stadig oppe: http://www.klastrup.dk/walgblog/
Christoffer Grann skriver
Klastrup talte sig frem til at 5% af politikerne bloggede ved sidste danske valg. Så der er lang vej op til de 23%. Men jeg tror da helt sikkert vi vil se en markant vækst til næste valg.
Det spændende er så, som I også er inde på, om der næste gang er flere, der vil holde fast i deres bloggeri i stedet for at stoppe det efter valget. Det er der, så vidt jeg kan se, ikke mange, der har gjort.
Søren Pind og Morten Helveg Petersen har begge en blog, omend aktiviteten på dem er noget sporadisk og ingen af dem har kommentarfunktion. Så der er noget at arbejde med både i kvalitet og kvantitet…