Berlingske: Nu med chefredaktør der blogger!
Så skete det: Berlingske blogger. Det er chefredaktør Niels Lunde, der er rejst til topmødet Davos 2006 – og som blogger om sine oplevelser med toplederne:
Igen vil jeg følge med spænding, om avisen får noget ud af at bruge blog-formatet til at engagere læserne. Der er allerede en læser, der spørger, hvorfor der ikke er flere danske topledere med i Davos?
Anders Pollas skriver
Ville være fint at følge med, men igen: Noget RSS (eller tydeligere RSS hvis det er der) kunne være godt.
Ikke som det klassiske techy definitions rant “en weblog skal have rss” – overhovedet ikke. Men for nye webloglæsere aner man angst for “mere information der skal huskes og fordøjes” – et hint til værktøjer, der afhjælper netop det, ville sikkert sænke barrreren lidt. Ligeså med os andre aggregator monkeys; hvis det ikke kan aggregeres, bliver det ikke læst. Interessant nok; online medier konkurrerer med hinanden og battler bl.a. på teknik og form…
Adam Jensen skriver
Rss er da vældig smart, men undersøgelser – sorry har intet link lige nu – viser at brugerne – stadig – hellere vil modtage en e-mail med nyhed om nyt på en blog eller hvad det nu der interesser dem… (:
Anders Pollas skriver
Pyt med linket, det tror jeg gerne – og er egentlig ikke så vigtigt.
Med de mængder mail der modtages (og spam – især i nybegyndergruppen) kan jeg bare forestille mig at det også bliver et problem på et tidspunkt; at folk føler sig pressede af selve mængden af indhold – og desværre ikke bliver præsenteret for alternativer. Den gode nyhed er selvfølgelig at alle større danske medier efterhånden er med, inkl. mere ell. mindre hæderlige introduktioner til rss-abonnementer – så der er ingen grund til at klynke, tværtimod. Alligevel er det lidt ærgerligt at især midertidige blogs / event blogs etc ikke går først med flaget hævet for netop at tilføje noget værdi…
(Vil overveje hvordan man kan undgå at virke som uopfindsom, gnaven “ja, det er meget godt, men hvor er [indsæt mindre vigtig teknisk detalje]”-typen – det er ikke pointen)
Trine-Maria skriver
I mine øjne er der ingen tvivl om, at hvis blog-teknikaliteterne skal blive mainstream – og dermed blive til gavn for flere, så skal det blive lettere for folk at forstå.
Derfor har vi også i Social Square sagt ja til at sponsorere et forskningsprojekt på KUA, hvor der fokuseres på brugervenlighed på weblogs.
Vi har i den forbindelse snakket om, at det jo er ret let (og temmelig uinteressant) at konstatere, at folk ikke forstår, hvad RSS og Permalink betyder – men at det bliver sværere og forhåbentlig mere interessant at prøve at udpege forbedringspotentialet.
Ligesom du er inde på Pollas – det er let at være kritisk – sværere, hvis man også skal være konstruktiv.
Jeg blogger noget mere om projektet, når jeg selv ved lidt mere – også for at bede om noget input, INDEN opstarten. Projektet har også sin egen weblog: http://www.brugervenligeblogs.dk/