We News
Paneldebat med Farai Chideya, Tom Curley, Larry Kramer og Richard Sambrook – modereret af Merril Brown
Farai som arbejder for NPR og som har startet popandpolitics (hvor unge skriver for unge om det der interesserer dem) introducerer sig selv ved at fortælle om sin tur rundt i mange mediesammenhænge – og siger at i dag er medierne sammenhængende – endelig er der sammensmeltning – silo-medier bliver uinteressante – folk vil BÅDE have billeder, tekst og lyd – men hvordan vokser man på alle områder uden at miste fokus.
Tom Curly (AP) – Vi har brugt citizen journalism altid – påstanden understreges af en fantastisk billedserier med billeder, der er blevet sendt ind af seere, læsere, lyttere – offentligheden – og derfor er der ikke noget nyt i deltagelse. Vi har et ansvar – vi bruger offentligheden hver dag – i dag er der større konkurrence – og vi har brug for at lære, hvordan det her udvikler sig.
Larry Kramer – CBS News – ny hjemmeside. Public Eye weblog – en blog hvor vi forsøger at få seerne til at deltage – og vi prøver at få historer til at leve videre. Historierne stopper ikke når vi har bragt dem – prøver at lave et sted for kommentarer og deltagelse – hvor folk kan spørge os og kommentere på vores arbejdsmetoder. Vi har et meget stort publikum – vi filtrerer indlæg og debat fordi vi er store – ikke bare åbent for at folk kan publicere – Vi har ansat 3 mennesker til at gå ud og finde kritik af vores arbejde og trække det ind og skabe debat om det. Det er blevet lettere – som i gamle dage, hvor man kunne gå ind til den lokale redaktør på det lokale nyhedsmedie for at kommentere og give nye vinkler. Vi bliver bedre og klogere – og vi factchecker også de oplysninger der kommer – men vi er blevet mere tilgængelige for vores publikum. Alle er reportere – alle vil fortælle historier – det er et instinkt – men hvordan og hvor meget kræver stadig journalistik og filtrering.
Richard Sambrook fra BBC. Selv om vi er statsstøttede – de teutioniske plader flytter sig voldsommere end vi nogensinde tidligere har set. BBC skal følge med ellers forsvinder vores publikum. Vi eksperimenterer og det har vi gjort mange år – tidligere var det periferi – nu er det center – alle vil have deltagelse. 20.000 e-mails i forbindelse med 7. juli bomberne. Vores dækning blev præget af det – vores morgennyheder d. 8. juli bestod af videolkip fra kaeratelefoner – aldrig sket før. Vi har reportere i form af publikum verden over. Vi er facilitatorer – ikke producenter – vi ejer ikke nyhederne længere.
Store medier er i gang med at åbne op for deltagelse – er det et svar fra de store medier til offentligheden, som kræver mere indflydelse/deltagelse?
Farai: popandpolitics er hele tiden We Media – det gælder om at få folk involveret – det er uddannelse. NPR er anderledes – vi kan tage radio content fra små stationer, men vi kan ikke tage lydfiler fra hvem som helst – vi sorterer – vi har ikke ressourcer til at åbne op for hele verden.
Tom Curly – Dett giver os muligheder vi ikke havde tidligere – vi kan se at offentligheden ejer udstyret – kameraer og videokameraer med store muligheder for at flere kan deltage. Vi er i gang med at inkludere flere grupper og der bliver flere måder at få adgang til content på.
Larry Kramer: Vi kigger på teknologien – hvor let kan det blive at komme i kontakt med os – uden at vi skal bruge uanede ressourcer på det. Vi forsøger også at finde en mere personlig stemme – det er ikke bare hvordan folk vil have adgang – det er også, hvad vi siger. Hvilke slags nyheder passer til de nye formålet. Webloggen er vores første forsøg på at få den direkte kontakt og respons. Noget af det bedste indhold kommer ikke internt fra – det kommer fra producenter udenfor CBS netværket – så vi er vant til, at vi ikke selv laver det. Vi vil komme til at skabe spændende ting sammen med brugerne fremover.
Richard Sambrook: Genskabelse af forholdet mellem de store medier og offentligheden. Åbenheden bliver udfordringen – nyheder bliver commoditized og democratized – vi bliver facilitatorer . vi kan skabe kontakt og netværk og overblik i mængden – det at det har været igennem BBC bliver et kvalitetsstempel – et organisationsprincip – analyser og sammenhænge. Fodboldkamp, hvor alle i publikum vil på banen – i starten kan du spille efter de samme regler men efterhånden som der strømmer folk ud på banen bliver det klart at der skal laves et helt nyt spil!
Hvordan får man folk i orgnisationerne til at forstå, at det er kulturelle ændringer der skal til?
Richard Sambrook – Det er om at starte helt forfra med organisationen – vi skal være "on-demand" – vi skal væk fra det lineære – vi skal tænke i, hvordan vi inddrager og hvordan vi sørger for at historierne kommer til at leve i det nye mediebilleder. 7.juli var en stor hjælp, fordi det blev så synligt, hvad vi kan forvente os.
Larry Kramer: Ledelsen gik ud og sagde, at det her var vigtigt – at der skal være mere adgang og mindre fokus på et enkelt program. Vi bruger bloggen til at give folk adgang til mere information – for eksempel hele interviewet – i stedet for de 2 minutter der kom i TV.
Tom Curly: Kulturelle ændringer – man må gå ind og vise, hvad der er i det for den enkelte – flere muligheder, mere kontakt med publikum – en spændende udvikling.
Farai: NPR – vi delte båndoptagere ud til folk i forbindelse med Katrina og så indsamlede vi dem igen og redigerede en reportage. Deltagelse kan være på mange måder. popandpolitics.com startede jeg fordi mange unge ikke gider se politik på CNN – jeg startede det for at unge kunne skrive til andre unge om det de brænder for – det er peer-to-peer – og så er der en opgave i at få de gode ting videre ud – dele indhold bredere end bare i det lille community.
Larry Kramer: Folk har ikke tid til at søge en avis igennem eller tid til at sidde 30 minutter foran et nyhedsprogram – de nye medier giver mulighed for at man kan finde det man har brug for, selv om man kun har 10 minutter om dagen. De unge læser mindre og mindre i form af bøger, aviser og magasiner, men derfor kan de sagtens være de mest vidende – de er meget bedre til at filtrere og finde det de har brug for.
Sambrook – folk får digitale redskaber og fortælller om deres liv – og undersøgelser viser, at når folk bruger teknologi – vókser deres deltagelse i andre former for offentlig debat.
Et spørgsmål fra salen – er det her elite? Hvem er med i de her samtaler vi taler om
Tom Curly: Er det elite? Eller er det andre aspekter – vi skal sørge for at vide, hvad der interesserer læserne/brugerne – de nye redskaber
Larry Kramer: 20-30 mio ser nyheder hver aften – men de går OGSÅ på nettet – det handler ikke om at folk forlader et medie for et andet – det handler om at medieforbruget ændrer sig.
Spørgsmål fra salen: Det her kræver broadband – er vi ved at tabe en stor del af befolkningen, som ikke er online – hvad gør medierne for at fremme udviklingen, hvor flere kommer online – gør I noget for at skubbe på via telefonselskaber (som I er involveret med)
Larry Kramer, CBS: Vi er ikke distributører – vi skaber indhold til forskellige platforme – vi har ikke kontrol med distributionen som vi havde – det er blevet sværere (eller rettere CBS gør ingenting for at udbrede internetanvendelse – skubbe bagpå)
Tom Curly: The United States is behind – vi er bagud med bredbånd – og det handler om store penge og politik – det her er en stor sag – og det er latterligt at vi er bagud. Vi ser at publikum flytter ud på nettet (men igen, der er ikke noget svar – AP gør heller ikke noget!)
Spørgsmål fra salen: Unge får deres nyheder fra Comedy Central – er I de rigtige til at sidde i panelet?
Farai: Der er brug for græsrods medier, som kan sikre at man deltager og kommunikerer med ligesindede – derfra kan de store medier så "suge" nye historier og spændende vinkler – men for at deltage skal man være blandt ligesindede – derfor skal vi håbe på opstart af mange medier, små og for sorte, farvede, kvinder, fattige osv.
Larry Kramer: Er I det rigtige publikum?
Og det er en god pointe – vi er hvide, middelklasse, veluddannede, flest mænd – og 96% er i mørkt tøj (sort, grå, mørkeblå)
Gunnar Langemark skriver
Desværre er der mange organisationer, der ikke forstår alvoren af, at bryde kodex og benytte medierne efter forgodtbefindende, og anvende ord der lyder smarte. Det gælder jo ikke blot blogs, men også en hel masse andre ting: Nyhedsbreve på nettet udformet som “tryksager” med sider der “bladrer”, Undervisningsmateriale rammet ind i en pseudo 3d verden med “klasseværelser” og altså weblogs, der ikke er weblogs.
Hvis man ikke forstår fænomenet er det let at blive offer for en smart reklamefidus.
Spørgsmålet er så, om der er så mange der bliver fornærmede over det – eller om det ikke er lidt ligemeget.
Jeg tager de tre ovennævnte eksempler alvorligt og forsøger at argumentere imod dem, men lidt til grin bliver jeg altså.
Gunnar Langemark skriver
Forrige kommentar er gået forkert. Den handler om kræftens bekæmpelse der tror de har blogs. Her før 8 om morgenen sker der fejl. Beklager.