We Marketing
Steve Rubel er moderator på et panel, der skal snakke om, hvordan de nye medier får betydning for marketing!
En fyr fortæller, hvordan deres aktiviteter på nettet, har haft betydning for markedsføringen af deres produkter – tonen er vigtig – hvis man selv kan snakke er det fint, hvis ikke kan man hyre nogen og lære at lade være med at være pressemeddelelse agtig.
Henry Copeland fortæller at det virkelige problem er at traditionelle markedsføringsmetoder ikke virker. Du kan ikke have en relation til nogen der omtaler sig selv som "vi". Man kan ikke tage en øl med Carlsberg, men man kan tage en øl med den blogger der skriver "ølbloggen" – der kan være rigtige relationer mellem mennesker. Henry siger også: Læs Cluetrain Manifesto og læs den igen og igen.
John H Bell siger, at han synes den store forskel er, at vi mister kontrollen, når vi skal bruge samtaler som markedsføring. Han oplever en stor forskel på de virksomheder som vil åbne op og være gennemsigtige og slippe noget kontrol – og de virksomheder, som ikke kan – eller vil åbne op – fordi de mister kontrollen og er bange for det ukendte. Han tager banker som eksempel – kan en bank blogge? Måske om kreditforeningslån eller friværdi? Teknologivirksomheder kan selvfølgelig blogge – det har vi set – men andre virksomheder? Det er en spændende tid?
Fernando Espuelas: Voi
Vil forbrugerne deltage eller vil de have budskaber?
John Bell fortæller om "Mom-blogs" – altså mødre der blogger og deler erfaringer og skaber community om det at være mor. De vil gerne have relevante budskaber, men ikke kvæles i reklamer – og virksomheder som markedsfører til den her gruppe skal lære at enten skal de reklamere traditionelt eller skal de ud på dansegulvet og deltage i samtaler som ikke kan styre.
Se på t-shirt-fyrene – de er bare vildt gode til at høre, hvad der sker i markedet og dagen efter er der en t-shirt med et budskab, som en masse folk gerne vil købe. Find nogle samtaler, som allerede foregår og bland dig i de samtaler med viden og budskaber og noget på hjerte.
Henry Copeland: Når der er nogen der kan lide dig er der altid også nogle der ikke kan lide dig. Det kan være en pointe at få nogle idioter til at råbe af dig – fordi andre så vil komme og "redde dig" – og synes at det er synd og uretfærdigt – og så har du ambassadører.
Fernando Espuelas: Medierne bliver mindre og mindre og mere niche-agtige – og er det en fordel? Men når der nu ikke er udgifter forbundet med at starte nye medier – hvorfor så ikke?
John H Bell: Det bliver fragmenteret information, men måske kan vi samle og skabe sammenhænge med markedsføring? Mange virksomheder vil gerne finde ud af, hvad det er for samtaler, der foregår derude – hvad bliver der sagt om virksomheden derude og hvordan skal de reagere. Start med at læse blogs i nogle måneder
Rich: Samme som med pressemeddelelser – det er ikke nok, at man gerne vil i avisen – sådan er det også med blogs – det er ikke nok, at du gerne vil i avisen – du skal fortælle noget der er værd at skrive om i aviserne!
Spørgsmål fra salen: Vi har da altid haft de her muligheder på nettet – nu hedder det blogs og hvorfor er det så interessante?
Henry Copeland – på grund af blogosferen – altså at der er mange mennesker derude som rent faktisk taler sammen – og historierne løber rundt – det havde man ikke uden bloggerne – hjemmesiderne er ikke et netværk – heller ikke når de linker til hinanden.
Steve Rubel: Der er ansigter/ejerskab på det man skriver og mener.
Spørgsmål fra salen: Hvorfor taler I så meget om at skubbe et budskab ud i blogosfæren – handler det ikke om at deltage – at tage noget med fra de samtaler man fører?
John Bell: Præcis de interessante virksomheder er de virksomheder som engagerer sig i samtalerne
- Find og lyt skal alle gøre
- Deltag – vær med
- Giv magten fra dig
Verden er en stor fokusgruppe, hvis du deltager i samtalerne og lytter til hvad folk snakker om!
Andy skriver
Vil blot lige sige tak for de mange updates. De er interessante at læse. Også selv om det i dette indlæg er tydeligt at læse, at blogging i USA er af en anden størrelse end herhjemme. Ikke mindst fordi blogging-termen synes noget mere bredt defineret hinsidas.
But still thank you – keep ’em coming!