Vel talt Ernst!
Ernst Poulsen (tidligere formand for DONA – nu livslangt æresmedlem) skriver ovre på E-MEDIA TIDBITS (Poynter Institutes gruppeblog), at 2 danske aviser – Berlingske og Information har lukket indholdet inde på deres respektive hjemmesider.
Han skriver også, at det betyder, at han er holdt op med at bruge avisernes hjemmesider:
"As with most other people, I tour the various newspapers online in order to get different points of view. But, honestly, I can’t be bothered with three, five, or 10 different user-name/passwords — on four different computers."
Jeg kunne ikke være mere enig. Efter at Berlingske har lukket deres side, har jeg overhovedet ikke været derovre, for nu ved jeg jo, at det ikke kan svare sig.
Aviserne bliver øde øer med deres "avisagtige" netstrategi! Jeg linker jo heller ikke over til dem mere (og det overlever de nok, men mange andre der kunne generere mere trafik, har det nok på samme måde – det er jo dumt at linke til noget der kræver adgangskode) – og aviserne selv linker kun sjældent ud af avisen. Alt i alt giver det dem mindre trafik – og det isolerer dem i informationsstrømmen, at de nægter at anerkende, at en af deres berettigelser kunne være at pege videre til de interessante historier og kilder.
Nå pyt – jeg har efterhånden 100 feeds at læse på bloglines – om få måneder har jeg alligevel slet ikke tid til at læse aviser 🙂 og så slipper jeg jo også for boligsektionen, sporten, jobannoncerne og alt det andet papir, som skal bæres ned igen fra 5. sal!
Kim Elmose skriver
He he – nu arbejder jeg selv som jourhavende på web på en avis, Ingeniøren (http://www.ing.dk) – og vi er lukket af for ikke-abonnenter efter 48 timers fri kig på netartiklerne. Og så er vi ikke en gang så toughe som Salon (http://www.salon.com), hvor du skal være abonnement up front for at få glæde af guldkornene i artiklerne.
Det handler selvklart om at få penge ind, fordi jeg er ikke gratis, journalisterne ej heller ect.
Når det er sagt, er det da hamrende irriterende. Jeg er nødt til at have min pda i nærheden med alle min koder for at kunne finde rundt.
Løsningen burde – herhjemme – være at man enten kunne bruge sin digitale signatur, så du kun skulle huske een kode – den til signaturen. Und nicht weiter.
Jaha, vil TM og andre sige: og hva så internationalt.
Hm – den er noget mere tricky. Vi har mikrobetalingssystemer som http://paypal.com (herhjemme har vi http://www.ewire.dk) – og det er da en måde. Det fede ville være éen international digital signatur, som jeg kunne bruge på Salon, New York Times, Wall Street Journal, Financial Times…open source udviklet fx.
Jeg ved ikke om det eksisterer – og om medierne overhovedet er opmærksom på den problemstilling, men Trine-Maria – vi kunne jo spørge rundt. Foreningen af Danske Internetmedier til en start.
Så ja – godt set af Ernst – at det er irriterende at måtte huske en million-millard passwords.
Hvad angår fri adgang til indhold til nettet, så tror jeg at det bliver mere og mere begrænset over de næste fem år.
Det her nethalløj koster kroner, så de gratis glæder er i nogen omfang slut.