Hvad skal kommunikationsafdelingen lave fremover?
Jeg tror, at kommunikationsfaget bliver endnu mere spændende i fremtiden. De ansatte i den såkaldte vidensøkonomi bestiller jo ikke andet end at kommunikere. De indsamler data, beskriver projekter, planlægger, skriver strategier, udarbejder notater og rapporter og præsentationer. Meget af den viden de arbejder med, deler de tilmed ihærdigt med andre.
Samtaler på internettet
Mange deltager i samtaler via nettet – og der bliver flere af dem fremover. Nogle af samtalerne er lukkede for offentligheden – for eksempel en lukket mailing-liste eller en erfa-gruppe oprettet via Groupcare. Andre samtaler er åbne for alle, der har noget på hjerte – for eksempel samtaler på weblogs, i debatfora osv.
Kunderne svarer igen
Set fra virksomhedens side er det gode ved samtalerne, at flere medarbejdere lærer flere kunder at kende (ikke som grafer i en afrapportering af en segmenterings-analyse, men som virkelige mennesker, der svarer igen, når man forsøger at fortolke deres udsagn) – og virksomhederne får via samtalerne større kendskab og tættere relationer til nogle af kunderne.
De løbende samtaler kan også give virksomhederne meget direkte feedback. Se et eksempel på en debat, hvor en artikel i ComputerWorld om, at Organic tilbyder gratis sikring af trådløse netværk til private udløste forslag, spørgsmål og kritik fra potentielle kunder i et debatforum.
Hvad skal kommunikationsafdelingen lave fremover?
Kommunikationsafdelingen får sværere ved at styre kommunikationen, når flere medarbejdere selv kan kommunikere direkte med kunder og andre interessenter mange steder på nettet.
Jeg mener, kommunikationsafdelingen kan:
- Lytte til samtalerne
- Udarbejde en politik for samtalerne
- Rådgive om sprog, form og tone
- Overveje at flytte nogle af samtalerne ind på virksomhedens egen hjemmeside
Det vender jeg tilbage til efter påskeferien.
Skriv kommentar