#3 Skal man virkelig reagere på alt – og hvordan skal man reagere?
Nej – selvfølgelig skal man ikke reagere på alt. Man skal her – som alle andre steder vælge sine kampe med omhu. Og man skal fremfor alt ikke overfalde webloggere med trusler om bål og brand. Indtil videre viser alle erfaringer, at virksomheder, der laver juridisk storm mod enkeltpersoner (der bruger deres ytringsfrihed og deres fritid til at skrive weblogs) kommer til at virke som store stygge Goliath, der forsøger at ramme lille uskyldige David – og virksomhederne kommer ud af det ramponerede – blandt andet fordi andre medier elsker at viderebringe den slags historier.
Man skal bruge kommentarmulighederne, hvis man vil på banen i en weblog. Her kan man vise webloggeren, at man læser de indlæg, han eller hun skriver om en. Det giver respekt, at virksomheden faktisk følger med og lytter. Man skal også vise, at man forstår kritikken (hvis man altså forstår den – ellers må man jo forsøge at etablere en dialog – så man kan blive klogere). Man skal generelt reagere, som man ville på et læserbrev i avisen – overveje om man kan imødegå kritikken – enten ved at argumentere for sin sag – eller ved at undskylde og råde bod på problemerne.
De store virksomheder, der vælger at ignorere alvorlig kritik fra webloggere vil opleve, at selv alverdens spin og de dygtigste PR-konsulenter ikke kan redde dem fra at blive bagtalt i weblogs – og når der kommer fart på historierne, som der gjorde i Webbesens tilfælde, så ender de kedelige historier skam også i avisen.
Skriv kommentar