Hvem er du online?

Kære online ven eller veninde

Hvis du vil gøre mig en tjeneste, så smid lige dit eget navn ind i Google og tag et screen-shot af resultatet og send det til mig på trinemaria@gmail.com sammen med en enkelt linie eller 2 om, om det er præcis som du forventede eller om noget overrasker dig, når du googler dig selv?

Jeg er også interesseret i historier hvor I har googlet en ven eller en kollega eller andre og er blevet overraskede over noget I har fundet om personen?

Jeg skal bruge det til det afsnit i bogen der hedder “Find dig selv online” og jeg skal gerne anonymisere dig og alle implicerede, hvis du ikke vil have dit navn nævnt :-)

Af hjertet tak … (og sådan bliver det jo nok de næste 3-4 uger – jeg spørger og spørger….)

5 kommentar til “Hvem er du online?”

 1. Torben Heikel Vinther (@sopperdk og Webfronten):

  Kære Trine-Maria

  Vil du have screen-shottet, hvor jeg er logget ind eller på Google (altså hvor anonym jeg selv er, når jeg foretager søgningen)? Der er jo ofte stor forskel på Google-søgeresultatet afhængig af om man er logget på eller ej!

  Bortset fra det så er det kun sjovt og spændende når du spørger og spørger :-)

 2. Trine-Maria:

  Det betyder ikke så meget – jeg er nok i virkeligheden mest interesseret i om der er noget der overrasker dig – eller om du “ligner dig selv” online? :-) Men man kan sige at når du er logget ind så har Google jo rigtig meget på dig i forvejen, så hvis det du vil se er hvordan andre ser det er det nok smartest ikke at være logget ind? Men gør det mon egentlig en stor forskel? Hvis du sidder på din egen computer er den jo alligevel smaskfyldt med cookies og historik der skaber den helt egen lille filter-boble? Det sjove kunne også være om jeg får det samme frem som du selv gør? (Se nu blev jeg alligevel nysgerrig?) :-)

 3. Peter Svarre:

  Hej TM,

  Torben har ret i, at der er ret stor forskel på, om du søger med personlige resultater slået til eller fra, og som du selv skriver, så har det ikke nødvendigvis noget med log-in at gøre.

  Når jeg ego-surfer eller laver andre søgninger, hvor min egen person kan have en væsentlig indflydelse på resultatet, så plejer jeg at bruge dette lille trick: https://www.google.dk/search?q=how+to+remove+google+personalized+search&rlz=1C1SKPL_daDK410DK410&aq=f&sugexp=chrome,mod=1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  Kort fortalt skal man bare tage URL’en på søgeresultatsiden og tilføje “&PWS” i enden, hvilket giver et søgeresultat, som gennemsnittet af andre Google søgere ville se det.

  I mit tilfælde er der ret stor forskel på de to resultater, så jeg kan evt. lige sende dig begge resultater.

  Men skismaet er jo temmelig interessant for din bog, fordi man har jo traditionelt kunnet lave en Google søgning og få et billede af sig selv, som var det samme billede, som alle andre også så. Altså sammenhæng mellem egen perception af selv og omverdenens perception af selv. Men det er ikke tilfældet mere, nu hvor Google opererer med personaliseret søgning. I den nye social media verden kan det være rigtig svært for almindelige mennesker at vide, præcist hvilket billede, vores omverden har af os. På Facebook er det jo også svært at vide præcis hvem af vores venner, der ser vores updates og hvem, der ikke gør…

  Bare min femøre i denne omgang ;-)

  - Peter

 4. Peter Svarre:

  Sorry – man skal skrive “&pws=0″ i slutningen af søgeresultatet

 5. Mine seneste links 05.09.2012 - SOPPER.DK:

  [...] hovedetpaabloggen.dk » Blog Archive » Hvem er du online?RT @trinemaria: Stiller store spørgsmål til brug for min bog. Hvem er du online? [...]

Skriv en kommentar