Steve Jobs byggede pyramider

Tirsdag aften ringede jeg hjem til min mand, for at spørge om Apple mon havde lanceret en iPhone 5. Hele dagen havde jeg håbet på en seance, som dengang Steve trak en Macbook Air ud af en papirkuvert og viste os, hvor tynd en laptop bør være:

Eller dengang han lancerede en iPod Nano, som gav den ellers komplet ubrugelige inderste forlomme på et par jeans et formål:

Jeg havde jo godt set billederne, jeg vidste godt, at Steve Jobs var syg, men jeg håbede sådan, at han ville genopstå på scenen og trække “one more thing” ud af livet.

Der blev ikke “one more thing” – bare det allersidste åndedrag – og igår var i sandhed en trist dag.

Jeg er helt med på, at vi vil se mange flere teknologiske gennembrud, men jeg tror ikke, at der i min tid bliver nogen, der som Steve Jobs både kan opfinde og lancere fremtidens ikoner. Ingen kan som han overbevise verden om, at det produkt han holder frem, er et han personligt har hentet ud af fremtiden og gjort tilgængeligt for os.

Jeg læste et sted, at der er konspirations-historikere som i dag mener, at pyramiderne er for komplekse strukturer til den tid, de blev bygget i. Deres hypotese er så, at pyramiderne må være bygget med hjælp fra rumvæsner. Jeg tror de tager fejl, jeg tror, det var datidens Steve Jobs, der stod bag. Og når historikere om 1000 år kigger på en iPhone og ser hvad den var samtidig med, så når de sikkert samme konklusion – at Steve Jobs må have haft en fremtidsmaskine eller en kontakt i rummet. Det havde han selvfølgelig ikke. Han havde jernvilje, tro, kreativitet, viden, selvtillid, insisteren og evnen til hele tiden at stræbe efter noget bedre.

Steve Jobs gav os teknologier, der var så avancerede, at de trak os ind i fremtiden. Jeg kommer til at savne lanceringerne og jeg kunne i den grad godt have undt ham, at se meget mere af fremtiden selv.

R.I.P

Skriv en kommentar