Ny bog af Clay Shirky: Her kommer alle og enhver

Jeg har smuglæst lidt i Clay Shirkys bog: “Here Comes Everybody: The Power of Organizing Without Organizations” – og jeg håber at blive færdig med den i løbet af ugen der kommer.

Hovedpointen er, at det revolutionerende ved nettet som medie er, at vi kan organisere os uden organisationer – at vi med nettet kan forme grupper – løst og fast – for at tale kort sammen – eller for at starte store bevægelser, der forandrer verden.

Tidligere har det været omkostningkrævende og besværligt at forme grupper og skabe rum for samarbejde – nu er det nærmest gratis og det betyder at vi får et samfund, som er fundamentalt anderledes, end det vi havde. (Clay Shirky mener det er derfor internettet får samme signifikante betydning som den trykte presse fik – samfundet før og efter massedistribution af viden er ikke det samme – og samfundet før og efter “absurd let gruppedannelse” bliver heller ikke det samme).

Men altså mere om bogen senere – her er i første omgang vil jeg gerne dele et link til en 40 minutters video med Clay Shirkys tale på Harvard om bogen – jeg kan varmt anbefale den: Se videoen her.

Bogen har også en blog – selvfølgelig har den det! :-)

En kommentar til “Ny bog af Clay Shirky: Her kommer alle og enhver”

  1. Sporadisk om Shirky: Here Comes Everybody | Monitoring Dalager:

    [...] har flere gange omtalt bogen og lovet en decideret anmeldelse, så hold øje med hende. Hun ved noget om den [...]

Skriv en kommentar