Flere journalister bruger blogs som kilder!

Sådan ser verden tilsyneladende ud i USA, hvor en analyse (Arketi Group 2007 Web Watch Survey) af, hvordan journalister bruger nettet viser, at 84% af journalisterne i undersøgelsen enten har brugt blogs eller gerne ville bruge blogs som primære eller sekundære kilder i deres research.

Shel Holtz skriver på sin blog:

Of key interest is the increasing acceptance of blogs as a source. A whopping 84% of journalists participating in the study said they have or would use blogs as a primary or secondary source while researching an article. A quarter of those surveyed said blogs make their jobs easier. Fifty-four percent say blogs have sparked story ideas and 72% say reading blogs is part of the average of 20 hours per week they spend on the Net.

Der er flere hovedtal fra Arketis undersøgelse af, hvordan journalister bruger netttet, hos MediaPost Publications.

Og hele rapporten kan man få direkte hos Arketi Group. (Forbehold: Jeg er ikke nået dertil endnu, så jeg aner ikke om den er noget værd :-) så hvis du ser nærmere på den, må du meget gerne smide en kommentar/trackback!)

Tak til Karin Høgh for tippet.

En kommentar til “Flere journalister bruger blogs som kilder!”

  1. Medier, PR og blogs - nye undersøgelser « BloggingPR:

    [...] Blogs som kilde Den anden undersøgelse kommer fra det amerikanske firmae Arketi Group. En undersøgelse jeg fandt hos Trine-Maria på Hovedet På Bloggen. [...]

Skriv en kommentar