Mercedes kontakter Statstidende med tilbud om at teste ny bil

Nej ok – den kampagne-strategi ville man nok studse temmelig voldsomt over. Men Mercedes har gjort noget der er næsten ligeså sjovt. De har nemlig valgt at kontakte 10 bloggere for at tilbyde dem en tur i en ny bil (og jeg er en af dem, ligesom min kollega Joachim er en anden).

I udgangspunktet synes jeg, det kan være en udmærket idé, at virksomheder inddrager blogs. På weblogs kan man jo netop finde de mennesker, der taler om de emner, som man selv er optaget af i virksomheden og så kan man forsøge at blande sig i samtalen, hvis man har noget relevant at tilføje.

Det var de første 2 afsnit i et længere indlæg om Mercedes og bloggere, som jeg lige har blogget ovre på min arbejdsblog hos Social Square.

2 kommentar til “Mercedes kontakter Statstidende med tilbud om at teste ny bil”

  1. Blog - Most Wanted Recruiting » Blog Archive » Hvem spammer hvem?:

    [...] Hvordan kan det være, at de hæderkronede firmaer ofte har problemer med at navigere i Cyberspace? Blogosfæren flyder med kommentarer om hvordan store firmaer gebærder sig mere eller mindre klodset. På hovedetpaabloggen / Social Square er der beskrives det hvordan Mercedes har båret sig mildestalt kikset ad. De har invitere 10 danske bloggere om bord til en prøvetur, for at få omtale. Fint nok, hvis altså forfatteren/bloggen behandler biler eller andet med en kontaktflade. Og det er i sig selv heller ikke nok til at SIKRE sig god omtale! Det afgør produktet forhåbentlig… Sådan tænker man ikke i Mercedes!!  Næ, de skraber overfladen og laver en hurtig grænskning over hvem, der har mest trafik på sin blog, og dermed kan give mest eksponering for Mercedes produkt. Det kostede naturligvis en nyrehug, i form af dårlig omtale i hele det danske blog-miljø. Knap så smart spin. [...]

  2. Mikkel:

    I relation til mercedes-sagen: Hvad synes du om dette lignende tiltag fra Nikon?

    http://www.whatsnextblog.com/archives/2007/04/i_got_an_elaborate_package.asp

    Oprindeligt havde jeg faktisk ingen problemer med at mercedes hoppede ud i blogossfæren, men det kunne være interessant at høre din mening om Nikons tiltag.

Skriv en kommentar