Masser af potentiale for weblogs om mode?

Jeg har skrevet om det tidligere, der er mange blogs i Sverige – og nu er der igen nyt fra Sveriges blogverden.

En undersøgelse af den svenske blogosfære (pdf) (700 bloggere og bloglæsere) viser, at halvdelen af læserne bruger mere end 5 timer om ugen på at læse blogs og at de læser 1-5 blogs hver.

Male blog readers prefer reading blogs about:
• Politics and society (69.9%)
• Journalism and media (59.3%)
• IT and blogging (54.7%)
• Everyday life experiences (35.6%)
• Literature and writing (24.9%)
• Economy and entrepreneurship (24.6%)
• Advertising and PR (23.4%)

Female blog readers prefer reading blogs about:
• Everyday life experiences (74.7%)
• Fashion and design (39.9%)
• Journalism and media (38.8%)
• Literature and writing (38.5%)
• Politics and society (32.2%)
• Parenthood and children (31.3%)
• Food and beverages (31.3%)

Hvis man lige checker ovenstående igen, så vil 40% af de kvindelige bloglæsere i Sverige gerne læse weblogs om mode og design – og jeg vægrer mig ved at tro, at det er meget anderledes herhjemme? Så hvis Danmark er et foregangsland på mode-området, hvorfor er der så ikke flere fantastiske danske weblogs om modetøj og modeforretninger og design og modetips?

Tænk på potentialet for InWear, Magasin eller for Bruuns Bazaar, hvis de faktisk kunne høre, hvad modepolitiet (kunderne) mente og tænkte og gjorde med moden?

Jeg kender følgende blogs om mode på dansk:
Izkra
Skofetichisten
TRASHblog

Men måske er de bare mig, der ikke er opdateret? Så send mig gerne et tip eller læg en kommentar, hvis du kender gode eksempler på danske blogs om mode?

I Sverige har den mest læste modeblog mere end 50.000 læsere om ugen – se en liste på: Bloggtoppen – mode. Der er også en herremode-blog, der er ret stor i Sverige: Manolo.

Og så lige et link til det her fantastiske projekt Hel Looks fra Helsinki (Ikke en blog, men et foto-projekt med billeder af funky personer i Helsinki).

19 kommentar til “Masser af potentiale for weblogs om mode?”

 1. Asbjørn:

  En anden god modeblog, omend ikke svensk, er The Sartoralist, der er blevet så populær, at Saks Fifth Avenue har valgt at bruge den som udsmykning på butiksvinduerne. Så er blogs vistNOK ved at være mainstream :-D
  Jeg har skrevet lidt om det her: http://www.appoulsen.dk/2006/10/18/fashion-blog-goes-analog/

 2. Bjørn:

  Der er ingen tvivl om, at potentialet så absolut er tilstede. Og mange tak for linket til Manolo btw ;)
  Men jeg kan faktisk ikke rigtigt finde flere danske blogs om mode, men jeg vil måske nærmere trække en fra; izkra!? Sidste indlæg er fra 8. august – øv :-(

 3. Trine-Maria:

  Hej Asbjørn – tak for tippet – jeg kender godt bloggen, men anede ikke, at den havde været i Saks vinduesudstilling – måske en idé til juleudstillingerne – at hænge nogle weblogs op?

  Tror faktisk, at jeg vil lave en julekalender i år – med en god blog om dagen og hvorfor den fortjener mange læsere…

  Bjørn – så så små slag :-) Men du har selvfølgelig ret – Izkra står lidt for stille. Joachim, som er den ene af initiativtagerne arbejder jeg jo sammen med :-) og han sagde også i dag, at det er lidt svært for dem at få tid. Men har du set billed-detaljen? Og jeg er sikker på at formen og stilen kan inspirere andre til at gå i gang med at modeblogge – og jeg VIL altså gerne snart have nogle danske stilikoner i gang :-)

 4. bering:

  Jeg spottede faktisk samme potentiale for et par måneder siden og opfordrede to veninder med modebutik til at komme i gang med at blogge. Desværre er det vist svært at få tid til både at drive butik og blogge om det.

 5. Caribe:

  Besøg Cph style. Mit forsøg på at blogge om dansk livstil/mode og alt andet. Of course in English!

 6. Nina:

  Aii, du må lige have min blog med hehe :P
  Er ret nystartet, har blogget i mange år, og haft hjemmeside, men nu er der en specielt til mine interesser: mode, design, arkitektur, etc. http://rundtom.another.dk
  Så én dansker mere på listen er der :o)

 7. Torsten:

  Jeg tror, diskussionsfora (som http://www.askandyaboutclothes.com/forum/) er væsentligt bedre end blogs, når det gælder mode. Med mindre blogskriveren er afsindigt vidende om sit felt (som English-Cut), kan finde ud af at tage billeder (som The Sartorialist) eller kan fortælle en god historie (som English-Cut). På den anden side er Manolo.se jo et godt eksempel på, at en tøjblog KAN fungere. Den er i øvrigt ved at blive solgt til Sydsvenska Dagbladet, vistnok den første handel af sin slags i Sverige (og Danmark?).

 8. Hilde:

  Hei fra Norge! Jeg tenkte jeg skulle se om jeg fant noen danske moteblogger, men det var ikke så lett ;-) Det finnes noen gode streetstyle-blogger som Copenhagen Street Style og Street Fashion Copenhagen som jeg har i min blogroll, men ellers finner jeg lite. Merkelig, dere er jo gode på mote! :)

 9. Lisa:

  Enig med Hilde….copenhagenstreetstyle er helt sikkert et fedt initiativ og har helt sikkert potentiale til noget stort.
  Desuden er jeg ligeledes helt enig med artiklen…hvor er danmarks svar på Moderniteter, Manolo og Ytligheter???

 10. Tanja:

  Jeg har lige startet en blog om beauty, glamour og ikke mindst SMYKKER!!!

 11. Tanja:

  Adressen er: http://blivsmuk.wordpress.com

 12. Anne:

  Jeg har undret mig over det samme, da jeg selv er en af dem, der elsker at læse modeblogs og også gerne selv vil skrive! Som du kan se på min website-adresse, har jeg valgt at oprette en modeblog på en svensk side, da jeg ikke har kunnet finde en dansk hvor det var gratis… Og jeg er faktisk virkelig forundret og ærgerlig over det, når jeg ser hvor stort et fænomen modeblogging er i Sverige!!

 13. Camilla:

  En helt ny, dansk mode-blog, som jeg faldt over ved et tilfælde, og som er virkelig god: Lisaslykke.blogspot.com

  Der er nogle fantastiske fifs og alle de rabatkoder til Asos, man kunne ønske sig! :-) Hun har en lille baby, som fylder lidt på bloggen, men hvis man ikke har noget imod det, er den klart anbefalesværdig.

 14. Elise:

  Manglen på danske modeblogs, er netop et af incitamenterne for at have startet en op. Den findes på anywho.dk. Da den er forholdsvist nystartet er vi meget interesseret i kommentarer, ris og ros!

 15. Christina:

  Min favourit blog er top modellen Kathrine Kirk: Mode, Fashion & Design: http://minmode.wordpress.com/2009/04/14/mode-blog/

 16. Joanne:

  Giver Christina ret! Kathrine’s blog er hot! Tjek den ud her:

  http://www.minmode.wordpress.com

 17. Tina:

  Hej jeg hedder Tina.
  Jeg har en modeblog på min webshop, hvor du kan følge med i moden i London. Jeg køber alt mig tøj til min butik i London, så er man sikker på at være med på trenden. Du kan se det på http://www.likelondon.com
  KH
  Tina

 18. Felix:

  I kan også prøve at klikkie jer forbi FashionFix.dk – en etableret dansk modeblog for mænd! :)

 19. Charlotte:

  Det er helt vildt, at de har så mange læsere i Sverige. Kenza og Blondie Bella skriver jo mest bare om deres eget liv, og hverken om mode, skønhed eller andre emner.

Skriv en kommentar