Københavnere skaber byens bedste website sammen?

Du kender det godt. Du skal have mad. Det er sent. Du vil ud. Og inde i hovedet lister du de 4 steder, du kan huske – og du VED bare, at der er mange flere gode restauranter og take away steder?

Men nu kan du selv råde bod på sagen. Hvis du anmelder de 5 steder, du kan huske – og alle andre gør det samme, så bliver mitKBH.dk en dundrende succes – og mit umiddelbare indtryk er, at de fortjener stor succes.

mitkbh_dump.jpg

Man kan anmelde hvad som helst. Et sted, en løbetur, en bar, en bænk. Det er derudover let at oprette sig som bruger (ingen unødvendige spørgsmål – bare brugernavn, mailadresse og kodeord) – og deres interface er lækkert at bevæge sig rundt i.

Du kan placere stedet, du anmelder, på et kort – og dermed gøre det let for andre brugere af mitKBH.dk at finde de listige steder.

Og så den måde de bruger tagging på (tags er, at man selv tildeler stederne nøgleord – og nøgleordene bliver så til søgeord på siden). Det er svært at beskrive, men prøv det selv – det er for lækkert :-)

tagging_mitkbh.jpg

Jeg håber for dem, at vi bliver mange flittige brugere – for så kan det simpelthen blive byens bedste website om København.
Før brugte vi aok.dk, men siden ser efterhånden lidt træt ud – og som mitKBH.dk siger:

Vi tror på, at ti almindelige københavnere ved mere om København end én journalist. Det giver mulighed for flere sandheder om ét sted formuleret af københavnerne selv – uden hensyn til annoncekroner og læsertal. MitKBH giver københavnerne mulighed for at blive hørt – og for at høre hinanden.

En anden detalje jeg lige må ud med: De er IKKE i beta – de er i fuld fart – og de har selvfølgelig en blog.

17 kommentar til “Københavnere skaber byens bedste website sammen?”

 1. ..:

  [...] (Via hovedetpaabloggen.dk) [...]

 2. Morten Gade:

  Kære Trine-Maria

  Tusind tak for de venlige ord!

  Du er meget velkommen til at fortælle om os vidt og bredt – men som så mange andre web2.0-agtige ting, er vi gået online, før vi selv syntes vi var helt færdige. Vi arbejder med andre ord stadig på tingene, og der er for eksempel ikke ordentlige fejlmeddelelser.

  Derfor har vi valgt ikke at gå bredt ud endnu – så det er sjovt, at du finder os :-)

  Vi håber meget at du – og andre, der læser med her – vil være så elskværdige at besvare vores spørgeskema eller på anden måde være med til at give ideer til den fortsatte udvikling af sitet.

  Men tak. Din blog har været en af mange inspirationskilder, så det er dejligt, at sitet falder i din smag!

  Mange hilsner
  Morten
  mitKBH

 3. Eksponering:

  F!…

  Det er ikke forbeholdt gamle mediekoncerner og driftige islændinge at introducere nye medier.
  Også SF er nu på banen med et nyt magasin: F!
  Endnu er det ikke landet i min postkasse, men det er faktisk muligt at hente det online, og det ser ikke ring……

 4. Opmærksomhed « mitKBH:

  [...] Vi har fået opmærksomhed – helt uden at angle efter den. Det startede med Trine-Maria men hendes omtale har ført til meget mere, fra foreløbig Intaneti, Puk, Kolophon & Wasab. [...]

 5. Overskrifts underskrift:

  Mit mit mit brugersamarbejde – co-creation…

  Brugergenereret indhold er virkeligt kommet til Danmark. I de sidste par dage er der da dukket sites op som dyrker “brugerskabt” indhold og samarbejde, co-creaton eller hvad det nu politisk korrekt hedder i dag.
  Som omtalt på f.eks. Kollabo…

 6. Mitkbh - med googlemap « Kollaborativ:

  [...] Tak for linket via overskrift.dk via hovedetpaabloggen [...]

 7. Trine-Maria:

  Hej Morten – godt at høre fra dig/jer!

  Har lige talt med en journalist fra Urban om jer, så det er nok for sent at gå stille med dørene. Det morsomme i denne verden er, at man heller ikke selv bestemmer, om det bliver silent launch eller larmende launch – også der tager brugerne over :-)

  Jeg tror ikke, det bliver et problem, at I ikke selv synes, I er færdige, for jeg tror sagtens folk vil kunne forstå at et projekt som i stor udstrækning skabes af brugerne er nødt til at være i stadig udvikling. Derfor synes jeg også, det er godt at se, at I bruger en blog til at holde os opdateret med – så kan man jo også selv melde det til jer, hvis man mangler en feature – eller hvis man vil melde sig til at hjælpe med udviklingen af siden!

  Alt det bedste til jer – og jeg skal nok bruge siden flittigt!

 8. Thomas From:

  Hej

  Sikkert en god side – det er svært med den slags sider at afgøre før den er blevet taget i brug.
  Det som fanger min interesse er navnet. Jeg kunne måske godt savne lidt kreativitet her – det ligter lidt af MySpace, som også har været til inspration for den danske YouTube clon MitKlip (De køre hele vejen på Web 2.0 og låner navn det ene sted og koncept det andet.)

  Til sidst: er home ved at gå Web 2.0 vejen med MyHome? :-)

  Glæder mig til at se hvordan siden udvikler sig.

 9. Trine-Maria:

  Hej Thomas – God idé til Home :-) Jeg så meget apropos et sted den anden dag en blog der hed ejendomsmaileren – det synes jeg var ret kreativt.

  Jeg synes mitKBH er et godt navn til stedet, men jeg er også lidt træt af de der Arto, Flickr, Mabber-agtige navne, hvor jeg selv skal vide, hvad der er indenunder – og jeg ved fra mine egne navngivnings-processer med virksomheder, at det er svært at finde på noget godt!

  Jeg glæder mig også til at se det udvikle sig – og mht. at vente til det bliver taget i brug – så kan du jo også bare gå i gang (hvis du altså kender nogle gode steder i København?) :-)

 10. Thomas From:

  Du har helt ret – jeg kan bare gå i gang :-)

  home har faktisk allerede har en service som hedder myhome – tror den kører som reklame i Tv nu.

  Du har helt ret i at MitKbh er et udmærket navn, lige som myhome og mange af de andre mit/my-sider – det er bare ikke særlig interessant mere – synes jeg.

  Og havd angår de mærkelige navne: jeg er lige stødt på tioti.com (tape i of the internet) – som jeg i øvrigt er meget spændt på at se når den ikke er beta mere. Det er et navn som kun giver mening hvis man kender baggrunden.

  Men det er jo altid lettere at kritisere end at komme med gode alternativer.

 11. Thomas From:

  Hvis min hukommelse ikke er helt gal, er der også en side, som hedder MiGente.com. Det er et networking site, som primært henvender sig til lationer i USA. Det betyder vist noget i retning af “MitFolk”. Mit/My/Mi –> Web 2.0.

  Go weekend her fra.

 12. Morten Gade:

  Hejsa

  mitKBH blev navngivet for et års tid siden.

  Thomas har selvfølgelig ret i, at der er andre sites med navne som “mit” og “my”. MySpace er ikke en særlig inspirationskilde for os, og MitKlip havde vi slet ikke hørt om. Vi synes, at navnet illustrerer, at sitet er personligt, og at indholdet bliver tilpasset til lige præcis “mig”. Nogle af de funktioner, vi selv er gladest for, er jo, at folk får anbefalinger baseret på deres profil.

  Der er en ret munter kommentar til det her:
  http://blog.overskrift.dk/2006/10/25/mit-mit-mit-brugersamarbejde-co-creation/

  Og det er da sjovt, at vi åbner så tæt på MitKlip og med så lig navne. Man kan sikkert gøre sig mange tanker om, hvorfor mig-mig-mig-navnene kommer op i hovederne på os.

  Mange weekendhilsner
  Morten
  (der stolt kan meddele, at vi ikke overvejede KBHr.com ;-))

 13. Thomas From:

  Er kun til dels enig enig i at mig-bølgen er negativ. Jeg synes det er en helt oplagt ide i forbindelse med sider som netop er tilpasset specielt til “mig”, som f.eks. mitkbh – om end jeg stadig synes det er et bevis på manglende kreativitet.
  Men man kunne jo godt argumentere for et navn som “voresKBH” efter som det er “os” og ikke “mig” som skaber indhold og værdi på sitet.
  (Og hvordan forholder det sig så med YouTube?? :-))

 14. Morten Gade:

  Hej Thomas

  Der er tre grunde, til at vi ikke har valgt “Vores”. Den ene – lidt prosaiske – er at Vores-ordet nærmest er patenteret af Carlsberg i denne genre.

  Den anden er, at vi faktisk syntes “mit” var mere passende. Vi vil gerne lave en side, der skræddersyer information til den enkelte. Det skal vi bruge kollektiv intelligens for at kunne gøre.

  Og så lyder mitKBH bare bedre end voresKBH :)

 15. Trine-Maria:

  Thomas og Morten – jeg synes navnet er blevet bedre efter at jeg har tænkt over det. Sitet kan jo ikke hedde alt om københavn :-) – og jeg kan jo alligevel kun beskrive det København der er “mit” og levere min egen vinkel – og så må vi håbe at “mit” verdensbillede af København kan udvides af andres bud?

  bjlindhard – tak for definitionen af en UFO – jeg er i hvert tilfælde et flyvende objekt for tiden – hvilket også ses tydeligt af de manglende blogindlæg, som jeg skal beklage!

  Denne uge ser grum ud, så forvent ikke det store – jeg er jo også ved at skrive den der bog: http://www.weblogbog.dk

 16. Hekla:

  Tak for tipset – det brugerskabte er sandelig pakket ind i LÆKKERT design – og meget brugervenligt. Yderst sjælden oplevelse. ;-)

 17. oschlag.dk - ham med huen » MitKBH er også ditKBH:

  [...] Trine-Maria om MitKBH [...]

Skriv en kommentar