Mange former for deltagelse på nettet

Ross Mayfield (direktør og stifter af Socialtext, som laver wiki-software) har lavet en graf, der forsøger at illustrere de mange former for deltagelse, der er mulig på internettet.

135959002_044797a68c_o.png

I denne blogpost forklarer han, hvilken form for involvering de forskellige former for deltagelse kræver – og hvordan der er stor forskel på den passive deltagelse (for eksempel at man vurderer en artikel, stemmer i en afstemning eller “tagger” et link) og den mere krævende variant, hvor man skriver kommentarer – eller måske sågar skriver sin egen blog!

Har du en strategi for lav-involvering?
Ideen om at deltagelse kommer i mange former på nettet er værd at tygge lidt på, for det betyder, at man skal tænke over, både at invitere til avanceret brugerdeltagelse og til mere enkle former for deltagelse, når man laver en hjemmeside, der skal involvere læserne.

Tag for eksempel sådan noget, som at kommentere. Mange steder er det besværliggjort af, at man først skal oprette sig som bruger af tjenesten og derudover skal “logge ind” hver gang man vil kommentere. I forvejen er kommentering mere krævende end for eksempel vurdering – og at sætte barrieren højere, skal man måske lige overveje en ekstra gang?

Hele Ross Mayfields udredning her – og jeg læste historien hos Fredrik Wackå, som altid er imponerende opdateret!

Skriv en kommentar