Videndeling via weblogs – nu med cool-faktor 15 for "hard bloggin' scientists"
Da jeg for nylig var på Euroblog2006 i Stuttgart var der nogle af de unge tyske forskere på konferencen, som med stolthed bar et pink badge med ordene: “hard bloggin´ scientist“.
Og det viste sig, at der er tale om en gruppe forskere, universitetsansatte mm. – som arbejder for at udbrede brugen af weblogs i forskningsarbejde:
I am a hard bloggin’ scientist.
This means in particular:
1. I believe that science is about freedom of speech.
2. I can identify myself with the science I do.
3. I am able to communicate my thoughts and ideas to the public.
4. I use a blog as a research tool. That means in particular, that I
– express my thoughts,
– get in contact with others,
– have a sketch of my process online,
– get feedback and new ideas from others.5. I trust myself.
6. I surf a lot and I read a lot.
7. I blog once in a day/week/month.
8. I give comments once in a day/week/month on other blogs.
9. I am self-aware and critical.
10. I refer to the people who done the work first.
11. I give love and respect to the people.
Og herhjemme?
Herhjemme er Lisbeth Klastrup fra ITU klart med i kategorien: “hard bloggin’ scientist” – ligesom de forskere, der deler deres viden om biomedicinens historie på Medical Museion Weblog.
Derudover fandt jeg via en hurtig Google-søgning på ‘forskning weblog’ en ScienceBlog om naturvidenskab, med følgende beskrivelse af bloggeren:
Redaktør på ScienceBlog.dk er Klaus Seiersen, der er ph.d. i eksperimentel atom- og molekylfysik fra Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet…
Hvem sagde ‘hard bloggin’ scientists’ i Danmark og gad vide om ikke de har nogle gode bogreoler, de kan tage billeder af – apropos aftenens tidligere indlæg?
UPDATE D. 8. APRIL 2006: Lisbeth Klastrup holder en liste over danske forskerblogs opdateret på hendes danske weblog
Jonas skriver
Hvor tilfældigt – netop som jeg skriver et lille afsnit færdigt (her: http://whyse.dk/medarbejdere.php) om hvordan jeg netop synes at forskningsverden især er et godt sted at bruge blogs. Og så popper dit indlæg frem på min rss feed.
Jeg kender mange i phd-stillinger eller stipendiater, som har svært ved at få website stillet til rådighed der, hvor de forsker – det gælder nok især de ikke it-orienterede. Her ville en blog være en hurtig vej til vidensdeling og netværk.
(Og med dit indlæg forstås også pludselig mere tydeligt de referencer til “hard bloggin’ scientists” på http://reboot.dk 🙂 )
Trine-Maria Kristensen skriver
Hej Jonas – ja undskyld, men jeg blev så begejstret for hard bloggin’scientist ideen, at jeg gerne vil se dem på banen på Reboot – jeg synes ligesom dig, at forskere (også dem der er ganske uinteresserede i IT) skal have adgang til redskaber, som gør det lettere for dem at formidle viden og at dele processer!
Og blogs er jo netop glimrende til formålet, netop fordi de er lette at bruge – også for alle os, der ikke er synderligt interesserede i programmering og koder!