Verdens Gang i Norge har 4.000 læsere, der blogger!

Den svenske blog Mediaculpa skriver, at avisen Verdens Gang (VG) i Norge har stor succes med at lade læserne blogge. Siden de gav læserne muligheden for selv at være journalister, har 4.000 oprettet blogs og der skrives i snit 300 blogindlæg om dagen og 2.000 kommentarer! De mest populære læserblogs har fået 1.500 og 1.400 kommentarer fra læserne siden de startede i oktober.

Vg_leserblogs

Verdens Gang giver ikke bare læserne lov at oprette en blog – de har også inviteret en række gæstebloggere indenfor og de har stor succes med en blogger, som har en brevkasse om sex- og samlv og med bloggere der skriver om sport, astronomi og teknologi. Og derudover forsøger VG også at bruge læsernes anstrengelser i avisen.

Og så virker det som om, de selv er lidt overraskede over den store succes!

Hallo danske aviser – er I der?
Jeg håber snart, nogen herhjemme får øjnene op for det her potentiale? Det vil være attraktivt for mange læsere at starte en weblog under avisens brand – for det betyder, at man ganske gratis får adgang til det netværk af læsere, som er så væsentligt for blog-oplevelsen og for at få samtalerne i gang. Det sjove er jo ikke bare at skrive ud i det tomme rum, men at lære andre at kende, som deler ens interesser – eller som siger en imod.

Og avisernes udbytte? De får adgang til læsernes tanker og overvejelser, de får gratis journalistik, som måske nok primært er "blødt stof" om hverdagslivet, men som også er stof, som tiltrækker engagerede læsere, der dagligt MÅ forbi for at checke, hvordan det går med yndlingsbloggerne!

4 kommentar til “Verdens Gang i Norge har 4.000 læsere, der blogger!”

 1. Morten Blinksbjerg Nielsen:

  Bare rolig, jeg er i gang ;-)

 2. Kim Elmose:

  ja, bare vent, TM – vi sover ikke alle steder, vel.

 3. Trine-Maria Kristensen:

  Nå nej – jeg havde glemt at der også er rigtige levende bloggere ansat på nogle af medierne.

  Og jeg tør da godt afsløre, at Morten Blinksbjergs medie har noget med Fyn at gøre og at Kim Elmoses medie har noget med ingeniører at gøre – og pludselig har vi måske en masse fynboer, som er ingeniører i gang med at blogge? Hvem ved? Spændende!

 4. Die Zeit - Blogruf » Leser- und Hörerblogs: Norwegen und Frankreich weit vor Deutschland:

  [...] Im deutschsprachigen Raum bieten nur wenige Zeitungen Leserblogs an, in Österreich zum Beispiel die Kleine Zeitung. In anderen Ländern hinaus sieht dies anders aus: In Norwegen lässt das mit über 400.000 Lesern auflagenstärkste Blatt VG, die Verdens Gang, ihre Leser bloggen und hat damit scheinbar Erfolg: Über 4000 Leser bloggen beim Onlineauftritt der Traditionszeitung VG Nett. [...]

Skriv en kommentar