Bloggforum i Stockholm

Sidste lørdag (19. november) tilbragte jeg i Stockholm på Bloggforum 2.0 – og det var en god oplevelse – og her er en kort opsummering

Svenske journalister bruger weblogs
De svenske medier bruger blogs og jeg overværede et panel af svenske journalister som fortalte om deres syn på blogs, som supplement til mediernes øvrige arbejde. Det var rart at opleve journalister, som havde eksperimenteret med formatet og som kunne dele oplevelsen af, at de fik noget andet tilbage fra læserne ved at bruge blogformatet.

En stribe af de svenske journalisters weblogs kan ses her: Helle Klein fra AftonBladet og Sigge Eklund – forfatter og freelancer. Du kan også se en liste over 42 svenske blogs fra 17 forskellige aviser hos Media Culpa

Modeblogs er populære i Sverige
Jeg har tidligere skrevet om Manolo.se som henvender sig til mænd – og som er blevet opkøbt af en avis. Men udover Manolo er der stribevis af andre blogs om mode i nabolandet mod nord. Og det gav anledning til et panel af såkaldte modebloggere, som svarede på spørgsmål.

Jeg synes det er spændende, at der opstår sådan et "cluster" af bloggere. Man kan se, at de svenske modebloggere driver trafik til hinandens sider via blogrolls og links, men man kan også se på en konference som blogforum, at de ser på hinandens metoder og ideer med stor interesse. De er konkolleger – ikke bare konkurrenter.

Frankrig går blog-amok
Loic Le Meur fra Six Apart deltog med et oplæg om franske weblogs – og der sker meget med blogs i Frankrig. Blandt andet kunne Loic berette om en kødgrossist, som  ved en fejl havde sendt et parti fordærvet kød ud i butikkerne og som efterfølgende brugte sin weblog til krise-styring og kommunikation. For de der har lyst kan hele Loic Le Meurs præsentation ses som videoblogging her.

UPDATE: 14.12.2006 Af en eller anden grund vælter det ind med kommentarspam på netop dette indlæg og af samme grund har jeg lukket for kommentarer.

2 kommentar til “Bloggforum i Stockholm”

 1. Raymond M. Kristiansen:

  Ja, de ‘clusters’ af blogger er meget interessant. Vi aner også tendensen til lignende clusters her i Norge indenfor håndarbejde, og det er inspirerende at se hvordan de hjælper hinanden og udvikler lister over gode tips osv.

  Ville egentligt blot bemærke at jeg ikke har Hele Loïc’s presentation på min blog, men jeg har ca halvparten. Næste gang skal jeg ta med ekstra batterier.

  Var godt at møde dig igen! Håber, vi ses på LIFT06 eller Reboot8.

  Raymond, DLTQ

 2. Bloggforum:

  Feedback VII

  På Svenska Månhus Beta II Blind höna II Jon Åslund II In English DLTQ InfoDesign Eric Wahlforss Dansk hovedetpaabloggen.dk…